EEN BETERE RELATIE? LOOP HAND IN HAND!

door mieke
0 comment
hand in hand voor meer passie en seks

Gelukkiger en meer seks

Onderzoek door de Universiteit van Ohio heeft het uitgewezen: koppels die in het openbaar hun liefde voor elkaar uiten door hand in hand te lopen zijn gezonder, gelukkiger én ze hebben meer seks dan de koppels die iedere vorm van affectie binnenshuis houden.

Echt waar?!

Ja. Hand in hand lopen voelt intiem. Uren hand in hand langs het strand lopen of een middagje hand in hand door het winkelcentrum slenteren… dat is liefde!
De hele wereld mag het weten: jullie horen bij elkaar, jullie zijn trots op elkaar en jullie vinden het heerlijk om samen te zijn. Dat zegt hand in hand lopen. En iedereen snapt dat zo’n non-verbale boodschap versterkend werkt voor je relatie!

Groot gevoel van geluk

Wanneer je de hand van je partner pakt tijdens een wandeling, dan geeft dat kleine gebaar van intimiteit een groot gevoel van geluk (want daar zorgen onze endorfines voor die op dat moment worden aangemaakt). Hand in hand gaan lopen is dus een hele simpele en prettige manier om je relatie te verbeteren. Vooral ook voor de ‘niet-praters’ onder ons. Je hoeft geen ingewikkelde gesprekken te voeren. Je hoeft niets te zeggen. Je pakt zijn of haar hand en je partner weet: zij/hij houdt van mij. Daarom verandert hand in hand lopen het gevoel naar je partner toe. Het versterkt jullie verbondenheid. En het verbetert het beeld van jullie relatie samen. En dat gaat eigenlijk allemaal vanzelf! Onze hersenen regelen dat voor ons.

Ik ben hier met jou. Wij zijn hier.

Onderzoek door Dr. James Coan van de University of Virginia wees uit dat wanneer je hand in hand loopt met je partner, je signalen naar elkaar uitzendt. Er gaat een signaal naar de hersenen dat zegt ‘ik ben hier met jou’. Door de tijd heen kan dit signaal steeds sterker worden tot het punt waarop het signaal aan de hersenen aangeeft ‘wij zijn hier’. Je wordt één. Handen vasthouden helpt dus onbewust om eenheid in jullie relatie te voelen.

Kan het nog intiemer?

Ja. Ga gearmd lopen! Als vrouw haak je bij voorkeur in bij de man. Daarmee geef je je man de leidende positie. Slaat je man zijn arm over jouw schouders, sla dan jouw arm om zijn middel. Eigenlijk om dezelfde reden. Mannen voelen zich in de regel beter in een relatie als ze ook de gelegenheid krijgen om de leidende rol te pakken.

Kortom… jouw opdracht

Ga hand in hand lopen! Hand in hand lopen doe je niet alleen in het begin als je verliefd bent, maar blijf je doen. Wil je je relatie verbeteren? Pak dan eens zo maar je partners hand vast als je naast elkaar loopt. Zo’n simpele handeling kan je relatie enorm versterken!

Related Articles