WIJ WILLEN LIEFDE ZIEN!

door mieke
0 comment
koe boer zoekt vrouw

ZOEKTOCHT NAAR DE LIEFDE IN ‘BOER ZOEKT VROUW’

Liefde, iedereen is er wanhopig naar op zoek in zijn leven. Zo ook de boeren in het programma ‘Boer zoekt vrouw’. Het is eindelijk weer zover, dit zeer geliefde programma is weer op de buis. Vorig jaar augustus stelden David, Herman, Marc, Olke en Riks zich voor in de allereerste aflevering. De afgelopen twee zondagen was te zien hoe de boeren uit alle ingezonden brieven een eerste selectie van 10 vrouwen maakten. Ook kozen zij na een eerste speeddate 5 vrouwen uit voor een dag date, die vanavond wordt uitgezonden.

HOE IS HET PROGRAMMA ONTSTAAN?

‘Boer zoekt Vrouw’ is gebaseerd op het Engelse ‘Farmer Wants a Wife’. Maar het zijn de Zwitsers, die het initiatief namen en al in het jaar 1983 het programma ‘Bauer sucht Bäuerin’ uitzonden. De eerste reeks ‘Boer zoekt Vrouw’ was te zien in het seizoen 2004-2005. Het werd toen net als nu uitgezonden door de KRO (inmiddels KRO-NCRV) op Nederland 1. Het programma wordt al vanaf het eerste seizoen gepresenteerd door Yvon Yaspers. In seizoen 2013-2014 werden er voor de eerste keer boeren gevolgd die in het buitenland wonen. Ook dit jaar is er een ‘internationale versie’ van ‘Boer zoekt vrouw’.

LIEFDE IN ‘BOER ZOEKT VROUW’. HET KIJKCIJFERKANON!

‘Boer zoekt vrouw’ is al lange tijd zeer geliefd bij de kijkers met het vijfde seizoen als record. Deze werd door vijf miljoen mensen bekeken. Ook seizoen 2015-2016 scoorde goed. Er keken bijna 4,4 miljoen kijkers naar de best bekeken aflevering. De afleveringen van de afgelopen twee zondagen deden het ook niet slecht. De afleveringen trokken beide 3,8 miljoen kijkers. Dat belooft wat voor de komende weken.

WAAROM IS DEZE ‘ZOEKTOCHT NAAR DE LIEFDE’ ZO POPULAIR?

Metronieuws gaf antwoord op de vraag waarom ‘Boer zoekt vrouw’ zo geliefd is. Er zijn vier redenen waarom we er zo graag naar kijken’:

  • oprechtheid (er wordt niet geacteerd)
  • we leven mee
  • Yvon Yaspers (met haar nuchterheid en scherpe vragen)
  • een kijkje in het boerenleven

En wat is nou mooier dan kijken naar het gestuntel, de intense blikken, de liefdesverklaringen en het liefdesspel, als er sprake blijkt te zijn van échte liefde! Kijk jij ook!? Niet vergeten!

 

Related Articles