VREEMDGAAN, HOE KNAPPER JE BENT, HOE GROTER DE KANS

door mieke
0 comment
knap, vreemdgaan

HOE KNAPPER JE BENT, HOE GROTER DE KANS OP VREEMDGAAN

Vreemdgaan, het komt veel voor. In een relatie die niet lekker loopt, is de verleiding groot om het gemis bij een ander te zoeken. Natuurlijk staan we niet allemaal open voor vreemdgaan. Trouw blijven aan onze geliefde vinden de meesten van ons (gelukkig!) ook erg belangrijk. Maar wist je dat je een verhoogde kans hebt om vreemd te gaan als je er goed uitziet? Pas dus maar op als je een erg aantrekkelijke partner hebt!

NIEUW ONDERZOEK NAAR VREEMDGAAN

Er zijn vier studies verricht naar de relatie tussen individuele aantrekkelijkheid en het hebben van een lange relatie. Daaruit komt naar voren dat knappe mensen minder langdurige relaties hebben en minder trouw zijn in hun relaties. Zowel uit een onderzoek onder beroemdheden als uit onderzoek onder ‘gewone’ mensen komt dit naar voren. In één onderzoek werden foto’s van mannelijke proefpersonen van de middelbare school bekeken. Op een schaal van 1 op 10 werden zij op uiterlijke aantrekkelijkheid beoordeeld. De mannen die in hun dertiger jaren waren gescheiden, scoorden gemiddeld 1 punt hoger op aantrekkelijkheid dan de mannen die nog waren getrouwd. Wat bleek: hoe aantrekkelijker hoe minder lang mensen getrouwd blijven.

WAAROM GAAN KNAPPE MENSEN GEMAKKELIJKER VREEMD?

  • Zij zijn door hun uiterlijk sneller de ‘prooi’ van anderen.
  • Aan knappe mensen worden positieve kwaliteiten toegeschreven. Dit maakt hen nóg aantrekkelijker voor anderen.
  • Knappe mensen beschikken vaak over een behoorlijke dosis narcisme, zij vinden zichzelf aantrekkelijk.
  • De keuze uit partners (die hen willen) is groot.
  • Hun knappe uiterlijk maakt dat ze weg kunnen komen met slecht gedrag (zoals vreemdgaan), zij worden sneller vergeven.

HOE VOORKOM JE DAT JOUW KNAPPE PARTNER VREEMDGAAT?

Uit onderzoek blijkt (gelukkig) dat hoe tevredener knappe mensen zijn met hun huidige relatie, hoe kleiner de kans is dat ze vreemdgaan. Maar wanneer is jouw knappe partner tevreden? Het kan goed zijn dat het jou veel energie kost om jouw knappe partner tevreden te houden, zodat hij/zij bij jou zal blijven. Gaat hij/zij uiteindelijk toch vreemd? Kies dan de volgende keer liever voor een minder knappe partner!

Related Articles