VALENTIJNSDAG, DÉ DAG VAN DE LIEFDE. VIER JIJ HET?

door mieke
0 comment
Valentijnsdag, dag van de liefde


De liefde tussen jullie,
die is toch geweldig. En daar mag best wat aandacht aan besteed worden. Het is goed om er even bij stil te staan hoe fijn jullie het samen hebben. Dat mag gevierd worden. En daarvoor is er Valentijnsdag, de grote dag van de liefde. Maar wat als één van jullie dit maar commerciële onzin vindt? Een jaar heeft 365 dagen, waarom moet je dan persé op deze dag elkaar gaan verrassen?

Valentijnsdag

Pas sinds ongeveer 10 jaar is Valentijnsdag in ons land een traditie. Het wordt gezien als een commerciële dag, net zoals Vaderdag en Moederdag. Op deze dag is het gebruikelijk dat verliefden elkaar liefdeskaarten sturen, dat liefdespartners elkaar verrassen of dat zij iets romantisch met elkaar gaan doen. Doe jij er aan mee? Sommigen vinden het geweldig. Anderen vinden het maar onzin. Het kan heel goed zo zijn dat in jullie relatie de één het leuk vindt en de ander juist niet. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn. Maar lastig kan het natuurlijk wel zijn, want wat doe je nu?

Redenen om Valentijnsdag te vieren

Deze redenen staan hier slechts om je aan het denken te zetten. Doe ermee wat je zelf wilt.

  • Het geeft extra glans aan een relatie. Eén keer in het jaar jullie liefde in de spotlights zetten. Een leuke dag hebben speciaal voor het liefdespaar. Het maakt niet uit wat het is: een cadeau, een liefdesverklaring of een ludieke actie. Het is allemaal een mooi gebaar binnen een relatie. Het geeft extra glans aan jullie relatie!
  • Een mooi moment om je geliefde te laten weten dat je van de ander houdt. Dit geef je misschien op al die andere dagen in het jaar niet zo gemakkelijk aan, maar op deze dag mag het en kan het gewoon! Maak er gebruik van!
  • Het zal juist indruk maken als de ander het niet verwacht. Ben jij het type dat Valentijnsdag altijd maar grote onzin vindt? Hoe extra bijzonder is het dan als je er dit jaar toch voor gaat!? Hoe extra blij maak jij jouw partner door hem/haar toch eens te verrassen, in de watten te gaan leggen? De waardering zal enorm zijn!
  • Het hoeft geen geld te kosten. Verrassingen en liefdesverklaringen die je geen euro kosten, zijn vaak de mooiste. Dan heb je er echt moeite voor gedaan om de ander persoonlijk te verblijden. Denk aan lieve woorden, een wandeling of iets dat je zelf hebt gemaakt. Het hoeft niet groot te zijn. Het gaat om de attentie en de liefde die de ander erbij voelt.

De liefde vieren. Hoe kan het ook?

Zijn jullie het erover eens dat jullie geen Valentijnsdag willen vieren? Kijk dan eens of er een andere dag is, die jullie wel (allebei) geschikt vinden om jullie liefde te vieren, bijvoorbeeld de dag dat jullie een relatie kregen of jullie huwelijksdag. Maar weet je wat nog beter is om te doen? Maak elke dag tot een dag vol liefde. Doe elke dag je best voor jouw geliefde, blijf hem/haar liefde geven. Dat zal nog veel meer worden gewaardeerd, dan dat je dit slechts op één enkele dag in het jaar doet!

 

 

 

Related Articles