Trouwen doe je het beste rond je dertigste!

door admin
0 comment

Ben je jonger dan 20 jaar als je trouwt dan loop je het grootste risico op een echtscheiding. Daarna daalt de kans op een scheiding tot mensen begin dertig (32) zijn bij hun eerste huwelijk. Vervolgens loopt het risico op een huwelijksbreuk weer op.

Je zou denken dat als mensen trouwen op latere leeftijd, zij minder kans hebben op een echtscheiding. Doordat ze hebben geleerd van eerdere relaties, beter kunnen relativeren, meer zelfkennis én mensenkennis hebben opgedaan en dus beter kunnen inschatten wie er bij ze past. Niets is echter minder waar! Uit onderzoek blijkt nu dat na je 32ste het risico op een echtscheiding stijgt naarmate je ouder bent op het moment van trouwen!

Hoe kan dat? Een mogelijke verklaring is dat eerst een tijd vrijgezel bent geweest. Daardoor ben je meer op jezelf gericht en minder geneigd om je te vormen naar een ander. Met een partner moet je rekening houden, beslissingen neem je samen. Dat is niet makkelijk als je dat niet gewend bent!

Daarnaast heb je als je in de dertig bent vaak andere prioriteiten dan een relatie onderhouden, zoals het uitbouwen van een professioneel en sociaal leven. Het kan ook zijn dat mensen die lang wachten met trouwen gewoon niet het type voor een huwelijk zijn en dan ook nog eens moeten kiezen uit een groep potentiële echtgenoten die ook niet geschikt zijn voor een lang gelukkig huwelijk…

Related Articles