Wanneer gaat een relatie echt niet werken en kun je er beter een eind aan maken?

door admin
0 comment

Soms is het moeilijk om een einde te maken aan een relatie. Je weet immers wat je hebt en niet wat je krijgt, je hoopt dat je hem of haar nog kunt veranderen, je hebt al zoveel geïnvesteerd in de relatie, voelt je schuldig, je wilt je partner niet kwetsen etc etc.

Genoeg redenen te bedenken om in een relatie te blijven hangen en de tekens dat het niet goed zit te negeren. Hier zijn 10 van deze tekens. Opdat je ze niet meer negeert …

Jij bent degene die altijd het initiatief neemt

Dat is een teken aan de wand dat de ander het prima vindt om met jou om te gaan, maar niet als hij of zij er zelf moeite voor moet doen. Doe eens een tijd helemaal niets en kijk wat er gebeurt. Zolang jij de kar blijft trekken zul je nooit weten of hij of zij uit liefde of uit gemakzucht bij je is…

Je kunt je diepste emoties niet delen

Er zijn uiteraard grenzen, helemaal als de een van Mars en de ander van Venus komt, maar in principe moet je met je partner wel je emoties, behoeften en gedachten kunnen delen. Als veel zaken niet bespreekbaar zijn, bijvoorbeeld omdat je partner zich persoonlijk aangesproken voelt, dan verlies je de verbinding met elkaar en kan je je eenzaam gaan voelen ook al ben je samen.

Jullie zijn geen maatjes

Wat zijn jullie dan nog wel samen? Ouders? Bedpartners? Is dat genoeg voor je?

Je partner stimuleert je niet om te groeien

Hoe fijn is het om een partner te hebben die je aanmoedigt en ondersteunt om het maximale uit je werk, studie en jezelf te halen, om de betere versie van jezelf te worden? Die je een spiegel kan voorhouden en opbouwend kritische vragen kan stellen. Doet je partner dat niet dan zal je je op een gegeven moment ongezien en eenzaam in je relatie gaan voelen.

Jullie doen niets leuks samen

Op vrije avonden komen jullie niet verder dan samen Netflix kijken op de bank kijken. In het begin van jullie relatie zal dat 9 van de 10 keer eindigen in een lekker potje seks en daar is natuurlijk niks mis mee, maar na verloop van tijd slaan toch de verveling en de sleur toe omdat samen geen nieuwe ervaringen deelt.

Je partner toont zich niet trots op je

Je wilt niet het gevoel hebben dat je al blij moet zijn dat je partner bereid is om een relatie met je te hebben. Je wilt dat hij of zij trots op je is en dat ook laat zien aan de wereld. Je foto op zijn of haar Facebook met een hartje erbij, enthousiast aan iedereen voorgesteld worden op een feestje.

Je voelt je alleen seksueel aangetrokken

Dat gaat natuurlijk niet werken. In 99,99% van de gevallen vermindert de passie naarmate de relatie meer geborgenheid en voorspelbaarheid biedt. En dan blijft er weinig over…

Je vrienden mogen je partner niet

Daar kun je je natuurlijk niets van aantrekken. Maar vergeet niet dat je ook je vrienden om je heen nodig hebt om je happy te voelen. Dus niet fijn als ze jullie gaan ontlopen. En jouw vrienden kennen jou het beste en zullen je alleen een partner gunnen die echt okay is. Iets wat jij misschien door die wolk van vlinders nog niet kunt zien.

Dat heeft toch iedereen nodig om zich echt geliefd te voelen?!

Alles is een wedstrijd

Gunnen jullie elkaar een promotie, een succesje, de spotlights, een hoger salaris? En moedigen jullie elkaar aan op weg daarnaar toe? Of voelt ieder succes van de ander als falen van jezelf? Jullie zijn een team, geen solisten!

Je partner profiteert van je

Je moet het huisvrouwtje spelen voor hem of je moet haar dure levensstijl sponsoren? Wegwezen!!!

Herken jij een of meer tekenen dat jij niet gelukkig oud gaat worden met je huidige partner? Erken het en stop ermee!

Op een dag zul je de persoon ontmoeten die je het gevoel geeft de belangrijkste persoon op aarde te zijn. Zonder dat je daar iets bijzonders voor hoeft te doen, lekker jezelf zijn is genoeg. En ook al moet je even geduld hebben, neem geen genoegen met minder!

Related Articles