door admin

Sekscoach als relatietherapeut

Ben je niet tevreden over de kwaliteit van je seksuele relatie? Vindt je dat het allemaal wel wat beter, spannender of afwisselender kan? Dan kan een sekscoach je daarbij helpen.

Wat is een sekscoach?

Een sekscoach is iemand die vanuit zijn eigen ervaring en deskundigheid anderen helpt om beter in bed te worden en een spannender seksleven te krijgen.

Sekscoach is een relatief nieuw begrip en er is nog geen norm voor wat een sekscoach precies is.

In tegenstelling tot een seksuoloog of een sekstherapeut heeft een sekscoach de vrijheid om – als hij dat noodzakelijk en gewenst vindt- aan te raken, uit eigen ervaring te vertellen en gebruik te maken van expliciet pornografisch materiaal. Een belangrijk verschil tussen een sekscoach en een seksuoloog/sekstherapeut is dus dat een sekstherapeut of seksuoloog nooit aanwezig zou zijn terwijl je – op wat voor manier dan ook- bezig bent met een seksuele activiteit.

Wat voor opleiding heeft een sekscoach?

Sekscoaching is zo nieuw dat er nog geen speciale formele beroepsgroep voor bestaat en er nog geen aansluiting is bij een bestaande beroepsgroep (bijvoorbeeld fysiotherapeut of psychotherapeut). Ook bestaat er nog geen training of certificering voor sekscoaches.

Veel mensen die zich uitgeven voor sekscoach hebben geen training gehad in counseling of psychotherapie, maar hebben hun eigen seksualiteit ontdekt en willen anderen daar ook bij helpen. Sommige sekscoaches hebben wel een formele opleiding in seksuologie.

Als je overweegt om een sekscoach in te schakelen dan is het belangrijk om erachter te komen wat zijn of haar deskundigheid is en of hij of zij verbonden is aan een professionele organisatie waarbij je terecht kunt met klachten of problemen. Mogelijk is de sekscoach wel gecertificeerd levenscoach of iets dergelijks.

Wil je meer weten over relatietherapie?