Over liefdemetpassie

Relaties intrigeren mij al van jongs af aan. Zoveel miljoenen mensen op de wereld en net met die ene heb je een bijzondere klik… Wat maakt dat bij het ene stel die klik blijft en dat bij het andere stel het vuur dooft? En is dat dan nog te herstellen? Ik heb ladingen boeken en artikelen over dit onderwerp verslonden en – onbewust – in het verleden al heel wat vrienden en vriendinnen door hun relatieproblemen heen gecoacht.

Tien jaar lang heb ik als mediator bij DOOR1DEUR honderden stellen begeleid bij hun scheiding.  Als mediator zag ik vaak dat een (echt)scheiding een vlucht voorwaarts is, weg van de pijn, omdat je geen andere oplossing ziet. Ook al houd je nog heel veel van elkaar.

Regelmatig had ik het gevoel dat een relatiebreuk voorkomen had kunnen worden, maar wist niet hoe. Totdat ik de Gottman-methodiek ontdekte waar ik 100% in geloof. Ik heb de opleiding gevolgd met daarbij de specialisatiemodule over vreemdgaan. De resultaten zijn verbluffend! Het is zó bijzonder als partners na een sessie reageren alsof ze ‘het licht hebben gezien’, alleen doordat ze voor het eerst in tijden weer een goed gesprek hebben gehad samen, zich gehoord en begrepen voelen én hun partner beter begrijpen.

Ik ben ervan overtuigd dat als mensen op tijd professionele hulp inschakelen, relaties wél hersteld kunnen worden. Mensen kúnnen leren omgaan met de valkuilen van hun relatie. En het ís mogelijk samen weer liefde met passie te ervaren. Met de juiste hulp.

Daarom is er Liefdemetpassie!
Waar ik voorheen als mediator mensen hielp om uit elkaar te gaan, help ik ze nu als relatietherapeut om weer samen gelukkig te zijn. En daar word ik zelf ook gelukkiger van. Mooie win-win toch?!