door admin

Sekscoaching als relatietherapie

Sekscoaching is vooral geschikt om je seksleven te verrijken met bijvoorbeeld tantra of nieuwe technieken en om een betere minnaar of minnares te worden.

Hebben jullie serieuze problemen zoals te vroeg klaarkomen, impotentie, pijn bij het vrijen, seksuele verschillen in de relatie etc. dan kun je beter terecht bij een seksuoloog voor sekstherapie.

Wat is sekscoaching?

Sekscoaching is een relatief nieuw begrip en er is nog geen norm voor wat sekscoaching precies inhoudt.

Over het algemeen zal een sekscoach met jullie praten over wat je verlangt van je seksleven en samen met jullie verkennen wat je ervaringen zijn op seksueel gebied en welke nieuwe ervaringen je daaraan toe zou kunnen voegen, zoals bijvoorbeeld het gebruiken van seksspeeltjes, erotische literatuur of porno.

Een sekscoach kan je helpen om een betere minnaar of minnares te worden door informatie en advies te geven hoe je de juiste sfeer creëert, je partner in de stemming brengt en hoe je bepaalde technieken toepast. De sekscoach kan dit doen door vertellen, door technieken te demonstreren (bijvoorbeeld met een pop) en door video’s te laten zien. De sekscoach kan ook aanwezig zijn bij seksuele handelingen om ter plekke feedback te geven, bijvoorbeeld om je (beter) te leren masturberen of om te leren hoe jij en je partner elkaar een body-to-bodymassage kunnen geven.

Lees hier waar je op moet letten als je een sekscoach gaat zoeken.

Bron: website wikipedia.nl en sexuality.about.com

Wil je meer weten over relatietherapie?